Fleischmann treinen

Als hobbyist of kenner kent iedereen de naam Fleischmann. Dit bedrijf had zich er op toegespitst alleen modeltreinen en toebehoren te produceren. Door deze specialisatie zijn de treinen van hoogwaardige kwaliteit en staat Fleischmann treinen bekend als een van de twee marktleiders op het gebied van modeltreinen.

Het bedrijf Fleischmann GmbH und Co. is een speelgoedfabrikant te Neurenberg. Naast Märklin is het een van de grotere in dit specifieke marktsegment. Circa 20% van de productie is bestemd voor de export. Na de oprichting in 1887 (door de gelijknamige Jean Fleischmann) produceerde dit bedrijf verschillende soorten blikken speelgoed. Denk hierbij aan vliegtuigen, schepen, stoommachines, enzovoorts. Ze specialiseerde zich pas in 1949 op het produceren van de modeltrein en aanverwante artikelen. Vanaf dit moment maakte Fleischmann treinen alle ontwikkelingen door en stond het ook vaak aan de wieg van de nieuwe ontwikkelingen. Zo was het de eerste merk die een model stoomlocomotief met aandrijving in de tender in plaats van de locomotief op de markt bracht. Dit model werd uitgebracht in 1967 en hanteren veel andere merken nog steeds. In ditzelfde jaar maakte Fleischmann treinen ook nog een uitstapje naar model autoracebanen. Dit produceerde ze tot eind jaren tachtig.

Door de jarenlange ervaring is de techniek van de modeltreinen geperfectioneerd. Het is geen wonder dat de modeltreinen en toebehoren van Fleischmann erg gewild zijn bij de verzamelaars. De populariteit is alleen maar groter geworden sinds het faillissement van Fleischmann treinen op 5 augustus 2015. Er gaan stemmen op dat er een doorstart zal worden gemaakt.

Momenteel worden artikelen van Fleischmann niet gemaakt. Ze worden met andere woorden steeds zeldzamer. Vanwege de populariteit en zeldzaamheid doet dit natuurlijk ook iets met de prijzen. Toch kunnen wij het tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Ik nodig je uit om een kijkje te nemen op onze website. Maar wees wel snel! Want op is toch echt op.

Treinen

De mooiste treinen en wagons

Vanaf slechts 22,95 euro!

Bekijk actieproducten

Onze merken

In onze shop kun je producten vinden van diverse hoogstaande merken. Dit zorgt voor kwalitatieve producten die jarenlang meegaan!

Over ons

Op zoek naar modelspoor producten? Modelspooronline.nl is het startpunt! U vindt hier tal van producten die u kunnen helpen bij het bouwen van een mooi modelspoor. Bekijk direct het aanbod en bestel via een van onze aanbieders.

Laatste blogs